12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSaint-Gobain: Investiţii pentru un viitor durabil

Saint-Gobain: Investiţii pentru un viitor durabil

Grupul Saint-Gobain din România priveşte anul 2016 ca pe o oportunitate pentru viitorul construcţiilor şi al materialelor prietenoase mediului înconjurător. Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil, încearcă întotdeauna să depăşească provocările legate de eficienţa energetică şi protecţia mediului înconjurător pentru a oferi soluţii inovatoare şi complete astfel încât să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor săi. În plus, comparativ cu alte companii franceze sau cu multinaţionale, Saint-Gobain iese în evidenţă prin investiţiile în diferite domenii din România.

,,4 milioane de euro vor fi investiţi în fabrica Saint-Gobain Glass de la Călăraşi, din care 2 milioane de euro vor fi alocaţi tehnologiilor moderne de protecţie a mediului, iar cealaltă jumătate va fi investită în creşterea capacităţii de producţie,” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

În prezent, Saint-Gobain deţine trei linii de producţie la Călăraşi, respectiv o linie de fabricare a sticlei float, cu o capacitate de aproximativ 750 de tone pe zi, o linie de sputerizare magnetronică a sticlei float, pentru producţia sticlelor speciale cu acoperire, cu o capacitate de aproximativ 10 milioane de metri pătraţi pe an şi o linie pentru producţia sticlei laminate, cu o capacitate de 2 milioane de metri pătraţi pe an. Fabrica din România, unde lucrează peste 250 de angajaţi, reprezintă unul din principalele centre de producţie ale Grupului din Europa.

Cunoscută drept una dintre cele mai importante companii eco-friendly, Saint-Gobain se poziţionează printre cei mai mari investitori de pe piaţa din România. Cererea în continuă creştere pentru materiale performante şi infrastructură încurajează investiţiile companiei în ţara noastră. Prin urmare, dezvoltarea de proiecte durabile, produse, soluţii sau tehnologii inovatoare reprezintă obiectivul companiei.

,,În ultimul trimestru al anului 2015, Saint-Gobain a investit 1.65 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pentru fabrica Rigips din Turda, folosind cea mai modernă tehnologie din domeniu. Proiectul a fost finalizat din fonduri proprii şi co-finanţat din Fondul Regional European Pentru Dezvoltare, prin Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii Economice’’, administrat de Ministerul Fondurilor Europene’’, a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Proiectele Saint-Gobain reprezintă o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi un motiv pentru a crede într-un viitor durabil, eficient din punct de vedere energetic şi sensibil la problemele de mediu. Prin urmare, arhitecţii şi companiile de contrucţii vor avea provocarea de a-şi pune în lumină ideile pentru un viitor eco-friendly.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă