20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘase milioane de euro pentru eliminarea restricţiilor de viteză

Șase milioane de euro pentru eliminarea restricţiilor de viteză

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“- SA a anunțat investiții la infrastructura feroviară de pe raza regionalelor Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.

Din suma totală, cele mai multe fonduri sunt destinate eliminării restricţiilor de viteză pe liniile din apropierea Bucureştiului, dar şi pe litoral, unde, între Constanţa şi Mangalia,  sunt mari probleme.

În ce priveşte regionala Bucu­reşti, vor începe în perioada următoare lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului între staţiile Săbăreni – Ciocăneşti, Ciocăneşti – Ghergani, Titu – Fusea, Mătăsaru – Găeşti şi în staţia Găeşti, lucrări în valoare de 1,6 milioane lei, care vor contribui la creşterea siguranţei şi a gradului de confort. 

De asemenea, tot pe raza acestei regionale sunt în curs de execuţie lucrări de reparaţii la linii, instalaţii, poduri şi podeţe în valoare totală de 9,2 milioane lei. Segmentele de cale ferată unde se lucrează sunt: Videle – Răduleşti, Răduleşti – Târnavele, Târnavele – Vlaşca, Vlaşca – Toporu, Toporu – Chiriacu, Chiriacu – Stănești, Stănești – Bălănoaia,  Jilava – Vârteju, Grădinari – Vadu Lat, Jilava – Chiajna, Jilava – Vârteju, Chitila – Chiajna, Titu – Târgovişte, Giurgiu – Videle, Mogoşoaia – Baloteşti, Săbăreni – Chitila, Videle – Ciolpani şi în gările Târnavele, Vlaşca, Toporu, Chiriacu, Stăneşti, Jilava, Târgovişte Sud şi Mogoşoaia.

Pe raza Regionalei Constanţa au fost semnate contracte în valoare de 7,1 milioane lei şi s-au predat amplasamentele pentru începerea lucrărilor de reparaţii la componentele infrastructurii feroviare – aparate de cale, in­­sta­­­laţii sau pasaje CF – în zona gărilor Constanţa şi Medgidia şi pe ruta Urziceni – Ţăndărei. În curs de execuţie pe această re­gio­­na­­lă sunt lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului în gările Feteşti, Slobozia Sud, Constanţa, Costineşti, Călăraşi Sud şi de revop­sire a podurilor metalice, a căror valoare contractuală se ridică la suma 3,8 milioane de lei.

În vestul ţării, pe raza Regiona­lei Timişoara s-au semnat contracte în valoare de 4,4 milioane de lei, pentru lucrări de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de viteză pe linii directe din staţiile Chizatău, Toplet, Remetea Mare, Jabar, Belint, Topolovăţul Mare, dar şi pe segmentul Valea Cernei – Topleţ. În derulare pe această regională mai sunt şi lucrările de reparaţii la instalaţiile de diri­jare a traficului pe rutele Gavojdia-Tapia, Călan Băi – Călan, Vinga – Șag şi Simeria Triaj – Pui – Livezeni, a căror valoare este de 2,1 mi­lioane de lei.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă