19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul de la Piața Victoriei. Șeful interimar al Metrorex acuză Protecția Consumatorului

Scandalul de la Piața Victoriei. Șeful interimar al Metrorex acuză Protecția Consumatorului

Directorul general interimar al Metrorex a acuzat, într-un interviu acordat Agerpres, că Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a fost ”hotărâtă să dea amendă”, iar procesul verbal a fost lipit pe geam, cu referire la plângerea făcută de o călătoare care și-ar fi prins piciorul între metrou și peron, la Piața Victoriei. Atunci, ANPC anunțase chiar că stația de metrou Piața Victoriei ar putea fi închisă. 

Ei au plecat, iar a doua zi am discutat cu preşedintele ANPC şi l-am întrebat legat de amendă. I-am zis: “Domnule, dar nu am primit nicio amendă”. “V-am lipit procesul verbal pe geam, că aşa este procedura la noi la sediu”. “Domnule, noi nu suntem un magazin, un restaurant! Unde l-aţi lipit, că sunt mai multe intrări în ministerul ăsta! Ce, noi ne uităm pe geamuri să vedem procese verbale?! Există registratură, puteaţi să îl depuneţi acolo!” Când am auzit, l-am luat de acolo, l-am înregistrat la Metrorex şi am plătit jumătate din minimul amenzii, adică 1.000 de lei”, a susținut Marin Aldea, în interviul acordat Agerpres. 

Marin Aldea a mai spus că Metrorex va contesta amenda de 20.000 lei primită de la Protecția Consumatorului. 

Citește și: FOTO. Cum a rezolvat Metrorex problema peronului de la Piața Victoriei

”Din verificările pe care le-am făcut, nu am găsit pe camere că s-ar fi întâmplat aşa ceva nici la Staţia Piaţa Victoriei 1, nici la staţia Piaţa Victoriei 2. Am cerut în scris la firmele de pază să îmi spună dacă a fost semnalat un astfel de incident şi am primit de la ei răspunsul că niciun agent de pază nu a făcut niciun raport în data de 12 ianuarie că s-ar fi întâmplat ceva.  Nu mai zic că reclamaţia e un pic exagerată – că a căzut cu piciorul până nu ştiu unde…nu ştiu dacă e posibil să cazi aşa. Dar, hai să presupunem că aşa a fost! Doamne fereşte! Am cerut să se facă verificări conform instrucţiilor tehnice şi le-am spus comisarilor ANPC că distanţele de la marginea peronului la vagon variază, pentru că unele staţii sunt în curbă, iar noi avem aici diverse valori. Pe de altă parte, noi suntem autorizaţi de Autoritatea Feroviară Română (AFER) de a funcţiona. Ei verifică dacă e ceva legat de siguranţa circulaţiei, a călătorului, altfel nu ne dau autorizaţie de funcţionare. Noi avem autorizaţie. Pe de altă parte, a mai fost un control al Corpului de control al Ministrului Transporturilor, atunci când s-a făcut tam-tam-ul ăla că am luat trenurile mai late, mai înguste, că am tăiat din peroane – fel de fel de afirmaţii -, care au concluzionat că nu sunt probeleme. Ei au verificat şi au comunicat că se înscriu în datele respective.  Trecând peste asta, comisarii ANPC au fost hotărâţi să ne dea amendă. În timp ce eu discutam şi încercam să le explic, unul dintre comisari îmi spunea: ”Domnule, mie mi s-a părut că distanţa e mare!”, ”Domnule, nu te supăra, şi mie mi se pare că înălţimea la care suntem noi aici e mare, dar care e relevanţa? Ce, noi mergem aici după cum mi se pare sau nu mi se pare? Eu mă gândesc că dvs când veniţi şi faceţi un control – eu cel puţin aşa aş proceda – mă uit, văd o instrucţie, iau în calcul ce-mi spun colegii, specialiştii, datele tehnice… Domnule, aici scrie aşa, aici e altceva. Deci, nu e bine cum e aici, că nu e cum e în documentaţie. Eu mă gândesc că aşa ar fi trebuit făcut. Ăsta e punctul meu de vedere!” ”, a mai spus directorul general interimar al Metrorex. 

Totodată, el a mai susținut că, în timpul discuției cu inspectorii ANPC, ”a apărut la televizor că Metrorex a luat amendă şi staţia de metrou Piaţa Victoriei este închisă. ”Domnule, ia veniţi un pic încoace! Dvs. ştiţi ceva de treaba asta?” ”Păi nu, că nu am discutat…” ”Păi, domnule, nu s-a terminat controlul”.  Noi eram în timpul controlului, în jurul orelor 12,00, când s-a făcut anunţul la televizor. Toată lumea era bulversată. ”Ce, s-a oprit metroul?” “Deci, dvs. aţi consemnat asta acolo, că vreţi să închideţi staţia?” Ei nu terminaseră de scris procesul verbal.  Deci, asta a fost situaţia. Nu am vrut să comentez. Zic: ”Noi, oricum, să ştiţi că un proces verbal din ăsta pe care îl scrieţi după datele de la tv sau invers nu o să-l semnăm”.  Când au auzit, nu au mai scris niciun proces verbal. Am mai stat încă vreo jumătate de oră şi le-am mai explicat că verificările trebuie făcute după documentele tehnice, să vadă dacă sunt corespunzătoare sau nu. Dacă s-a întâmplat, nimeni nu a vrut. Se mai întâmplă, sunt tinerii ăştia cu telefoanele, nu sunt atenţi, se împiedică şi scapă piciorul acolo. Doamne fereşte! Nu vrea nimeni. E evident că ne-am gândit să facem ceva.” 

În urmă cu două săptămâni, Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a amendat Metorex cu 20.000 lei și a cerut măsuri de protecție, după ce o persoană a reclamat că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi tren. 

 

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă