10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSe modernizează pasajul subteran și clădirea gării Brașov. Ce alte investiții mai...

Se modernizează pasajul subteran și clădirea gării Brașov. Ce alte investiții mai face CFR în zonă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a început lucrările de reparații la clădirea gării și la tunelul care face legătura între peroane.

Compania care administrează infrastructura feroviară a anunțat luni că extinde programele de reparaţii în vederea eliminării restricţiilor de viteză şi a îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pe mai multe segmente de cale ferată de pe raza regionalei CF Braşov, valoarea totală estimată a lucrărilor fiind de 45,5 milioane lei, din fonduri de la bugetul de stat.

Regionala CF Braşov a predat constructorilor amplasamentele pentru începerea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (CED/BLA) pe intervalele de staţii Șercaia-Făgăraș, Miercurea Sibiului-Apoldu de Sus, Tălmaciu- Sibiu Triaj, Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Turnişor, Turnişor-Orlat, Orlat-Sălişte, Unirea-Războieni, Aiud-Unirea şi în gările Dumbrăvița, Bartolomeu, Șercaia, Brașov Triaj, Arpaș, Podu Olt, Șeica Mare, Orlat, Malnaș Băi, Tușnad Sat, Stânceni, Lunca Bradului, Ditrău, Deda, Târgu Mureş Nord, Sf Gheorghe, Izvoru Olt, Gheorghieni, Subcetate Mureș, Gălăuțaș și Aiud. Lucrările, în valoare totală de 2,76 milioane de lei, au ca scop creşterea siguranţei şi a gradului de confort.

Pe tronsoanele Nădejdea-Mihăileni, Loamneş-Şeica Mare şi Braşov – Deda a fost emis ordinul de începere pentru etapele de expertiză, proiectare şi execuţie lucrări de consolidare la versantul de la km 138+050-142+215, reparaţii la podeţele şi pentru amenajarea albiei râului de la km 422+512 şi de la km 55+980. Valoarea totală a lucrărilor, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiiilor de circulaţie prin eliminarea restricţiilor de viteză existente, este de 2,06 milioane de lei.

În prezent sunt deja în execuţie lucrările de reparaţii la clădirea de călători şi la tunelul pietonal din gara Braşov şi la infrastructura feroviară pe linia CF Miercurea Sibiului-Cunţa, precum şi lucrările de revopsire a 66 de poduri metalice situate pe intervalele de staţii: Turnu Roşu-Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Ocna Sibiului, Apolu de Sud-Miercurea Sibiului-Sebeş Alba-Vinţu de Jos, Băile Tuşnad-Tuşnad Sat, Miercurea Ciuc-Siculeni, Reghin-Dumbrăvioara-Tg Mureş Nord-Tg Mureş-Târgu Mureş Sud, Gen. N. Dăscălescu-Sânpaul-Iernut-Luduş-Gligoreşti-Războieni şi Lunca de Mijloc-Lunca de Sus-Nădejdea-Mihăileni. Valoarea totală a acestor lucrări este de 40,7 milioane de lei.

Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă