15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘeful Companiei Naționale de Drumuri, Cătălin Homor, a fost demis, din cauza...

Șeful Companiei Naționale de Drumuri, Cătălin Homor, a fost demis, din cauza modului în care s-a făcut deszăpezirea. Grindeanu a anunțat de sâmbătă că vrea să fie dat afară

Directorul general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, a fost demis miercuri.

Decizia a fost luată în contextul viscolului și a căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, care au afectat circulația pe principalele șosele din România.

Intenția de eliberare din funcția de conducere a lui Homor fusese anunțată de premierul Grindeanu încă de sâmbătă, care i-a și cerut în acel moment ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să trimită Corpul de Control în inspecție la CNAIR.

Ministrul Răzvan Cuc a ordonat o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil), a situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Drept urmare, "în data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general", a anunțat, miercuri, un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă