21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialSemne de depășire a crizei prin care trece piața oțelului

Semne de depășire a crizei prin care trece piața oțelului

La combinatul ArcelorMittal de la Galați sunt semne încurajatoare, care ar sugera apropierea momentului ieșirii din criză, producția din acest an urmând să depășească peste 2 milioane de tone, în condițiile în care în 2009, primul an de criză, producția a fost de 1,9 milioane de tone. Dar, potrivit CEO ArcelorMittal Galați, Bruno Ribo, situația de pe piața oțelului rămâne în continuare una dificilă.

„Situația în piață s-a îmbunătățit, dar chiar și în aceste condiții piața rămâne dificilă în Europa. Sunt unele vești bune pentru noi, unii competitori au ceva probleme. Spre exemplu, producătorul Riva din Italia a redus producția. Dar, cu toate acestea, piața rămâne un lucru periculos. Strategia noastră rămâne aceea de a ne concentra pe piețele noastre naturale, printre care și România. Încercăm să maximizăm cât se poate vânzările noastre către România și pe acele produse la care avem unele avantaje față de competitorii noștri, cum ar fi tablele groase, tabla uleiată și decapată”, a spus Bruno Ribo.

Potrivit acestuia, producția din acest an va depăși cu 300.000 de tone nivelul producției din anul 2014:

„Vestea bună este că anul acesta vom vinde cu 300.000 de tone mai mult decât anul trecut și vom depăși pragul de 2 milioane de tone. După cum se știe, noi în ultimii 4-5 ani am vândut 1,6-1,7 milioane de tone. Acest lucru a fost posibil pentru că am îmbunătățit continuu serviciile către clienți, printr-o abordare nouă, dar și prin eforturile pe care le-am depus pentru îmbunătățirea fiabilității echipamentelor noastre”.

CEO ArcelorMittal Galați a mai precizat că această creștere a producției a fost obținută în primul rând prin investițiile companiei, chiar și în perioadă de criză, în modernizările de echipamente, exemplul fiind Furnalul nr. 5, care la acest moment este unul dintre cele mai bune din Europa. Începând din acest an, administrația combinatului va demara investițiile în modernizările oțelăriei și laminoarelor.

„Dacă e să ne referim la operațiuni, trebuie să spun că suntem foarte mulțumiți de rezultatele pe care le avem la Furnalul nr. 5. Anul trecut, prin aprilie-mai, am oprit furnalul pentru 25 de zile pentru a realiza ultima etapă a modernizării, este vorba de sistemul de încărcare superior. În acest moment, Furnalul nr. 5 este unul dintre cele mai bune din Europa și livrează mai mult decât am sperat noi să livreze. Practic, în acest moment, cu un singur furnal, combinatul funcționează în plin și noi orientăm efortul investițional către oțelărie și laminoare”, a mai precizat Ribo.

Cele mai citite

Real Madrid, regina Europei pentru 15-a oară! Cine a fost ales cel mai bun jucător al meciului de pe Wembley

Fundașul spaniol Dani Carvajal, marcatorul primului gol din finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid cu scorul de 2-0 în fața Borussiei Dortmund, a...

Ancelotti, după ce a devenit cel mai titrat antrenor din istoria Ligii Campionilor: „Pare un vis, dar este realitate”

După ce Real Madrid a învins-o cu 2-0 pe Dortmund și a câștigat Liga Campionilor, antrenorul „galacticilor”, Carlo Ancelotti, a declarat că totul pare...

Real Madrid, regina Europei pentru 15-a oară! Cine a fost ales cel mai bun jucător al meciului de pe Wembley

Fundașul spaniol Dani Carvajal, marcatorul primului gol din finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid cu scorul de 2-0 în fața Borussiei Dortmund, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă