15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSenatul a aprobat transferul aeroportului Traian Vuia din Timișoara la autoritățile locale

Senatul a aprobat transferul aeroportului Traian Vuia din Timișoara la autoritățile locale

Proiectul prin care acțiunile Aeroportului Timișoara trec în proprietatea județului a fost adoptat miercuri de Senat.

Potrivit Mediafax, transferul al pachetului de acţiuni deţinut de stat la Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată a judeţului Timiș se va face în mod gratuit.

Aeroportul are, în prezent, ca acționari statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, care deține 80% din acțiuni, și Fondul Proprietatea, care deține 20% din acțiuni.

Guvernul menționează, în expunerea de motive la proiectul de lege, că, după ce nu a mai fost folosit și ca bază militară, Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia și-a pierdut caracteristicile de aeroport de interes național, în timp ce piața de transport aerian deservită de acest aeroport este mai mult caracteristică unui aeroport de interes local.

”Prin rolul său de principală poartă aeriană în zona de sud-vest a țării, aeroportul internațional Timișoara reprezintă în prezent un pilon important în economia județului Timiș. Devine, astfel, o necesitate implicarea activă a Consiliului Județean Timiș în dezvoltarea acestui aeroport. Acest transfer nu va schimba statutul de aeroport internațional, acesta urmând să respecte în continuare obligațiile ce decurg pentru România din tratatele internaționale”, explică Executivul, mai scrie Mediafax.

Proiectul de lege, prioritate legislativă a Guvernului, a fost adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă