20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialSesizare ANAF către CSM, în dosarul insolvenţei Realitatea

Sesizare ANAF către CSM, în dosarul insolvenţei Realitatea

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut o sesizare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la dosarul de insolvenţă al companiei-mamă a postului Realitatea TV, Realitatea Media, şi a precizat că este lăsată să îşi continue activitatea, deşi au trecut patru ani de la deschiderea procedurii insolvenţei, potrivit HotNews.

Mai mult, Inspecţia Judiciară a apreciat că “nu au fost constatate indicii” privind abaterile disciplinare sau deontologice în cazul judecătorului reclamat de ANAF, astfel că sesizarea a fost clasată.

Sesizarea a venit la patru ani după ce Compania Realitatea Media a intrat în insolvenţă. Potrivit fiscului, modul în care se desfăşoară procedura insolvenţei faţă de companie încalcă legea din 2006, cu privire la procedura insolvenţei, care era în vigoare atunci când a fost deschisă procedura. În aceste condiţii, “debitoarea SC Realitatea Media SA este lăsată să-şi continue activitatea, acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, “fără să fie supravegheată sub nicio formă”.

ANAF acuza că, sub supravegherea judecatorului sindic,”s-au luat măsuri incoerente şi neconforme cu prevederile legale incidente”, atât în dosarul propriu-zis de insolvenţă, cât şi în dosarele adiacente şi derivate.

Mai mult, Fiscul a explicat că şansele creditorilor de a recupera o parte din creanţe sunt “compromise”, potrivit sursei citate.

La finalul lunii octombrie, Inspecţia Judiciară a transmis că “nu au fost constatate indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare sau a vreunei încălcări a codului deontologic, astfel cum sunt acestea reglementate”. 

 

Cele mai citite

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...

Cum să-ți creezi o relație sănătoasă cu banii tăi

Lipsa educației financiare poate avea consecințe semnificative asupra vieții și a bunăstării întregii familii. Discuțiile despre bani pot crea o stare de disconfort în...

Descoperă soluțiile profesionale de curățare și igienizare a mâinilor

Te preocupă sănătatea echipei pe care o coordonezi sau îţi doreşti ca partenerii şi clienţii tăi să aibă acces la cele mai eficiente soluții...
Ultima oră
Pe aceeași temă