12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialSiemens şi Mitsubishi oferă 7 mld. euro pe activele din energie ale...

Siemens şi Mitsubishi oferă 7 mld. euro pe activele din energie ale Alstom

Siemens s-a asociat cu Mitsubishi pentru o ofertă de 7 miliarde de euro de preluare a unor active din energie ale Alstom, propunere care depăşeşte o ofertă a General Electric, grupul german încercând astfel să obţină sprijinul broard-ului grupului francez şi al guvernului de la Paris, scrie Mediafax.

Oferta Siemens-Mitsubishi evaluează activele din energie ale Alstom la 14,2 miliarde de euro, comparativ cu 12,35 miliarde de euro în cazul propunerii GE, potrivit unei prezentări făcute marţi de Siemens.

Propunerea germano-japoneză deschide cursa pentru grupul francez şi pune presiune pe GE să îşi îmbunătăţească oferta.
Siemens oferă 3,9 miliarde de euro pentru operaţiunile Alstom în domeniul producţiei de turbine pe gaz, iar Mitsubishi Heavy şi partenerul Hitachi ar plăti 3,1 miliarde de euro pentru participaţii la operaţiunile de producţie de turbine cu abur, reţele electrice şi în domeniul hidro, mai scrie sursa citată.

Mitsubishi vrea să cumpere şi o participaţie de până la 10% la grupul Alstom, evaluată la circa 900 de milioane de euro.
Grupul german vrea totodată să combine operaţiunile Simens în domeniul feroviar cu cele ale Alstom, pentru a crea o companie lider în Europa, a declarat marţi preşedintele Siemens, Gerhard Cromme, după o întâlnire cu preşedintele Francois Hollande la care au mai participat directorul general al grupului, Joe Kaeser, şi Shunichi Miyanaga, CEO la Mitsubishi.

Purtătorul de cuvânt al GE, Deirdre Latour, a declarat că grupul american nu se va angaja într-un război al ofertelor pentru Alstom. Anterior, GE a anunţat că este flexibil în privinţa termenilor ofertei, indicând disponibilitatea de a face concesii în negocierile cu guvernul francez.

Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă