14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSocietatea civilă salută promulgarea Legii parteneriatului public - privat. Ce avantaje va...

Societatea civilă salută promulgarea Legii parteneriatului public – privat. Ce avantaje va aduce

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea privind parteneriatul public-privat, a anunțat, vineri, Alexandru Cumpănașu, președintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.

Potrivit acestuia, CNMR a solicitat de mai multe ori aprobarea și promulgarea Legii Parteneriatului Public Privat, știind că acest obiectiv nu este uşor de atins, iar realizarea sa  necesită efort susţinut şi timp.

Legea PPP este unul din punctele cuprinse în acordul de parteneriat negociat de catre CNMR cu toate partidele parlamentare.

Această lege este inclusă și în Planul Național pentru Modernizarea României al CNMR  fiind și subiectul de negociere cu miniștrii economiei și transporturilor din ultimii 2 ani.

"Astfel considerăm vitală dezvoltării economice a României promulgarea legii PPP dupa aprobarea de către Parlament. CNMR, cu precădere prin membrii săi, patronate și Camera de Comerț și Industrie a României care a jucat un rol important în procesul de adoptare a acestei legi extrem de importantă", subliniază Alexandru Cumpănașu.

CNMR consideră că legislația actuală și cadrul instituțional sunt condiții prealabile pentru a încuraja companiile private să dezvolte proiecte de investiții într-un mediu competitiv și transparent, iar aprobarea de către președintele Iohannis a Legii PPP poate determina promovarea unor proiecte cu beneficii economice și sociale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă