2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialȘomajul a scăzut nesemnificativ în septembrie

Șomajul a scăzut nesemnificativ în septembrie

Rata şomajului a fost estimată la 6,9% în luna septembrie, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna septembrie din anul curent este de 637 mii persoane, în scădere faţă de luna precedentă (654 mii persoane).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,0% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna septembrie 2014 (6,2% în cazul bărbaţilor şi 4,9% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2014.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă