23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialȘomajul a scăzut și a ajuns la 7,1% în iunie

Șomajul a scăzut și a ajuns la 7,1% în iunie

Rata şomajului a fost estimată la nivelul de 7,1% în luna iunie, cu 0,2 puncte procentuale mai puțin comparativ cu luna mai şi cu 0,3 puncte procentuale mai jos față de nivelul înregistrat în luna iunie 2013, reiese din statisticile Institutului Național de Statistică.

Astfel, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iunie din anul curent este de 700 mii persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (718 mii persoane) cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (739 mii persoane).

Diferențiat din punct de vedere al împărțirii pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,4% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,7% pentru luna iunie 2014 (6,3% în cazul bărbaţilor şi 4,9% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 74,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iunie 2014.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă