11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSondaj: Jumătate din populaţie consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită

Sondaj: Jumătate din populaţie consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită

România se îndreaptă într-o direcţie greşită, consideră 52,3% dintre români, ale căror principale motive de îngrijorare sunt starea de sănătate, posibilitatea unui conflict în zonă și diminuarea veniturilor, potrivit unui sondaj al unei structuri private de cercetări sociale şi marketing, INSCOP Research, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, cercetarea arată că 34,3% din populația României consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună, iar procentul non-răspunsurilor este de 13,4%.

Sondajul relevă că în topul surselor de îngrijorare se află starea de sănătate (20% față de 23,3% în octombrie), posibilitatea unui conflict în zonă (18,6% față de 14,2% în octombrie) și diminuarea veniturilor (17,5% față de 16% în octombrie), urmate de creșterea prețurilor (12,2% față de 13,1% în octombrie), pierderea locului de muncă (11,7% față de 12,5% în octombrie) și instabilitatea politică (10,4% față de 8,7% în octombrie).

“Clasamentul surselor de îngrijorare este încheiat de calamitățile naturale (4,4% față de 5,6% în octombrie) și deteriorarea mediului înconjurător (1,2% față de 1,5% în octombrie). 2,8% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce 1,2% nu știu sau nu răspund”, potrivit INSCOP.

Rezultatele sondajului arată și că 48,9% dintre români apreciază că traiul lor este la fel ca acum un an, 25,2% consideră că este mai prost, iar 24,4% mai bun. Procentul celor care nu știu sau nu răspund a fost de 1,5%.

O treime dintre cei intervievați (33,4%) apreciază că anul viitor vor trăi la fel ca în 2015, 28,7% că vor trăi mai bine, în timp ce 23,8% consideră că nivelul de trai personal se va înrăutăți. Procentul non-răspunsurilor a fost de 14,1%.

Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 26 noiembrie — 2 decembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

 

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă