22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Google şi Ford ar putea semna un parteneriat, în domeniul automobilelor...

Surse: Google şi Ford ar putea semna un parteneriat, în domeniul automobilelor autonome

 Google şi Ford Motor ar putea deveni parteneri în dezvoltarea tehnologiei din domeniul automobilelor autonome, potrivit unor surse citate de Reuters, informează Mediafax.

Amploarea parteneriatului dintre al doilea mare producător auto american şi Alphabet, proprietarul Google, este încă în discuţie, dar ar putea include construcţia şi dezvoltarea comună a automobilelor. Discuţiile au loc de mai multe luni, a spus sursa.

Formarea unui parteneriat între un producător auto major şi Google ar putea accelera introducerea pe piaţă a vehiculelor autonome, prin accesul constructorului de automobile la expertiza Google în domeniul software, în timp ce Google ar beneficia de know-how-ul industrial al Ford.

Automobilele autonome ar putea permite evitarea a mii de coliziuni, decese şi răniri, ar reduce consumul de carburant prin managementul mai bun al traficului şi ar extinde mobilitatea unor persoane care nu pot şofa.

Directorul general al Ford, Mark Fields, s-a întâlnit la începutul acestei luni cu co-fondatorul Sergey Brin, în California, pentru a discuta despre stadiul negocierilor, a spus sursa.

Google se află în negocieri cu mai mulţi producători auto şi nu este clar dacă discuţiile cu Ford au progresat mai mult faţă de cele cu alte companii. Reprezentanţii Google şi cei ai Ford au refuzat să comenteze. Google a proiectat un prototip de automobil autonom care poate fi condus fără volan sau pedale.

Automotive News a relatat luni că Google şi Ford negociază ca grupul auto să construiască viitoarea generaţie de automobile autonome pentru Google.

Potrivit Yahoo Autos, cele două companii vor crea o companie mixtă pentru construcţia de vehicule autonome cu tehnologia Google.

Un anunţ referitor la parteneriat ar putea fi făcut la Consumer Electronics Show care va avea loc la începutul lunii ianuarie.

Fostul director general al Ford, Alan Mulally, este director la Google, în timp ce John Krafcik, care a lucrat la Ford timp de 14 ani, pe diferite poziţii, a fost numit în septembrie director general la Google pentru proiectul automobilelor autonome.

 

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...
Ultima oră
Pe aceeași temă