10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTarom are un nou președinte al CA - șeful privatizărilor din energie

Tarom are un nou președinte al CA – șeful privatizărilor din energie

Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul pentru Energie, a fost ales joi preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al operatorului aerian Tarom, post ocupat anterior de către Dante Stein, anunță Mediafax.

Dumitraşcu, numit în CA-ul operatorului aerian Tarom la începutul lunii mai, este şi administrator al Aeroporturi Bucureşti, companie care gestionează cele două aerogări ale Capitalei.

Ministerul Transporturilor a schimbat în luna mai componenţa ambelor companii.

La Tarom, AGA a decis schimbarea a patru din cei şase membri ai Consiliului de Administraţie, cei rămaşi fiind Dante Stein, fost consilier al premierului Ponta, şi Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Din CA-ul companiei aeriene mai fac parte, pe lângă Dumitraşcu, Stein şi Filipescu, Iulian Matache (secretar de stat în Ministerul Transporturilor), Radu Mihai Fleanţă (pilot Tarom), Toma-Dorin Cîmpeanu (fost secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională) şi Dan Valeriu Andrei (fost director în cadrul Ministerului Transporturilor, pe segmentul aviaţiei).

CA-ul Tarom a fost condus anterior de Stein.

La Aeroporturi Bucureşti, Ministerul Transporturilor a demis joi CA-ul şi a numit unul interimar, a anunţat Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei, susţinând că "există dovezi" că AGA a avut loc fără respectarea prevederilor legale.

Din noul Consiliu de Administraţie fac parte, reprezentând Ministerul Transporturilor, Dumitraşcu, Iulius Plaveti (fost preşedinte ANRE), Dragoş Brezeanu, Gheorghe Cătălin Radu (director al Departamentului de Aviaţie Civilă şi Spaţiu Aerian din Ministerul Transporturilor), Dan Andrei (membru şi în CA-ul Tarom) şi Adrian Toma, unul dintre şefii de sindicat de la Aeroporturi Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Un loc în CA, alocat FP, a rămas vacant pentru că reprezentanţii acţionarului minoritar nu au participat la AGA, au menţionat sursele.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă