10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTopul costurilor de ocupare al spațiilor logistice. Pe ce loc este Bucureștiul?

Topul costurilor de ocupare al spațiilor logistice. Pe ce loc este Bucureștiul?

Din punct de vedere al costului de ocupare al spaţiilor logistice, capitala României ocupă locukl 27 din 89 de orașe analizate. Bucureștiul se situează astfel printre cele mai ieftine orașe din lume, iar pentru următorii patru ani, alături de Praga, aici este estimat cel mai mic avans, arată un studiu publicat de compania de consultanţă imobiliară DTZ.

"Chiriaşii şi câteva ţări din Europa Centrală şi de Est, incluzând Praga şi Bucureşti, vor beneficia de cea mai redusă creştere a costurilor de ocupare a spaţiilor de logistică, înregistrată la nivel global. La polul opus, cea mai mare creştere, înregistrată în Dublin, va reflecta cererea puternică a operatorilor de logistică de a se extinde pe această piaţă", se arată în studiul citat de Mediafax.

Totodată, autorii studiului estimează că în Bucureşti, Praga şi Anvers (Belgia) costurile absolute (costuri de ocupare şi salariile forţei de muncă operativă din spaţiile logistice) vor creşte cel mai puţin în perioada 2014-2018, fiind "cele mai favorabile" pieţe pentru chiriaşi din lume. Creşterea costurilor va fi de sub un procent pe an până în 2018, respectiv mai puţin de 5% pe tot intervalul, potrivit estimărilor DTZ.

În prezent, costul de ocupare al spaţiilor logistice din Bucureşti se situează la circa 75 de dolari pe an, mai mult decât în Milan, Bruxelles, Anvers sau Marseile. Costurile din Bucureşti sunt însă printre cele mai mici din Europa Centrală şi de Sud-Est, Budapesta, Praga şi Varşovia, plasându-se mai aproape de nivelul maxim înregistrat în Londra.

În Europa media costului de ocupare este de 120 de dolari pe an, cu 20% mai mare decât în Statele Unite ale Americii (100 de dolari/an) şi cu 30% peste media din Asia Pacific (92 dolari/an), mai scrie Mediafax.

La nivel global, Londra Heathrow rămâne cea mai scumpă piaţă, urmată de Hong Kong, Zurich, Singapore şi Oslo, la fel ca anul trecut.

"Continuarea revenirii economiei mondiale va încuraja consumul, producţia şi comerţul global. Combinată cu creşterea comerţului electronic, aceasta va duce la o creştere a cererii pentru spaţii logistice", se arată în raport.

Cele mai citite

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că-i va trimite „rapid” ajutoare militare „importante”

Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite „rapid” ajutoare militare...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă