Unul dintre cei mai mari producători de alimente din Transilvania, grupul Oncos, se zbate într-o situație financiară delicată. Compania Oncos SA a intrat în reorganizare judiciară, pe o perioadă de trei ani.
Administrator judiciar a fost desemnat un consorțiu format din reprezentanți ai Casei de Insolvență Transilvania și BDO Business Restructuring. Oncos Grup a început în 2014 un proces de restructurare, pentru a evita falimentul. Ca o manevră de PR, el a fost botezat ”restructurare de business”.
”De la demararea planului de restructurare de business, în urmă cu un an, am inițiat o serie de măsuri menite să crească stabilitatea business-ului Oncos, calitatea produselor și atractivitatea afacerii pentru potențiali investitori. Rețeaua de magazine Oncos a trecut printr-un proces de rebranding și reamenajare, costurile de operare au fost optimizate, am deschis noi magazine în piețe noi, am relocat magazinele cu performanță scăzută în zone cu vad comercial mai bun și am diversificat gama de produse și servicii. Avem încredere că, aplicând în continuare planul de reorganizare vom reuși să readucem compania în topul afacerilor românești de succes”, a declarat Vasile Onacă, administratorul special al Oncos S.A.
Primele manevre de resuscitare au dat rezultate bune, iar spectrul falimentului s-a mai îndepărtat puțin. Una dintre cele mai importante măsuri luate în perioada de observație a constat în creșterea capacității de producție cu circa 25%. Astfel, în prezent, în fermele de creștere a puilor de carne ale Grupului ONCOS, cresc anual 6,3 milioane de pui, față de 5 milioane în 2014. Acest lucru a fost posibil în urma unei investiții de 5 milioane de lei în Complexul de ferme Săliște – Coruș – Chinteni și în Abatorul de păsări Florești.