14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUn reactor de la Cernavodă a fost deconectat pentru remedierea unei defecţiuni

Un reactor de la Cernavodă a fost deconectat pentru remedierea unei defecţiuni

Un reactor al centralei artomice de la Cernavodă a fost deconectat pentru remedierea unei defecţiuni apărute la generatorul electric, a anunțat producătorul de electricitate Nuclearelectrica (SNN).

"Societatea Naţională Nuclearelectrica anunţă că în data de 8 septembrie 2014, ora 17:30, Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional, pentru remedierea unei defecţiuni apărute la generatorul electric. Toate sistemele au acţionat conform proiectului, fără a afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurator", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie Mediafax.

Cauzele defecţiunii sunt investigate, prin teste şi măsurători, de o echipă de specialişti ai centralei, cu suport din partea fabricantului instalaţiei, compania General Electric.

Dupa remedierea defecţiunii, Unitatea 2 va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Nuclearelectrica este controlată de stat, care deţine 81,27% din acţiuni, în timp ce restul acţiunilor sunt în portofoliile altor investitori.

Cele mai citite

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă