17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Chinezii așteaptă dialogul competitiv pentru autostrada Piteşti-Craiova. Dragnea le spune că...

UPDATE: Chinezii așteaptă dialogul competitiv pentru autostrada Piteşti-Craiova. Dragnea le spune că legislația UE e greoaie

UPDATE: 10.10: Vicepremierul Liviu Dragnea le-a trabnsmis oamenilor de afaceri chinezi că autorităţile române înţeleg că le este greu cu legislaţia europeană, deoarece nici românilor nu le-a fost uşor.

—–

Demararea procedurii de dialog competitiv pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Craiova este așteptată cu mare interes de China Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, a anunțat directorul de dezvoltare al companiei, Hu Bin.

Potrivit Mediafax, directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., companie care a participat şi la preselecţia proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov, a fost prezent, luni, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi.

"Suntem în proces de deschidere a procedurii de dialog competitiv pentru construcţia Piteşti-Craiova. Aşteptăm decizia Guvernului României de începe acest dialog," a spus Hu Bin.

Hu Bin a afirmat că o finanţare va fi asigurată de China Communications Construction Ltd., care trebuie să obţină fondurile necesare atât pe plan intern, din China, cât şi de la instituţii internaţionale.

El a arătat că procedura a fost mult întârziată, dar ministrul Economiei i-a explicat că problema a fost legată de dialogul Guvernului cu Eurostat în privinţa bugetului.

Directorul companiei chineze a adăugat că, deşi compania sa cunoaşte standardele impuse în Uniunea Europeană privind infrastructura şi lucrează deja în Europa, pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a infrastructurii în România e nevoie de proiecte finanţate de la buget şi prin înţelegeri interguvernamentale.

"În România, dacă vreţi să acceleraţi infarstructura de transport, este mai bine să folosiţi relaţia directă, de la un guvern la celălat guvern, va fi mai rapid, altfel trebuie să aşteptăm nu ştiu câţi ani", a spus directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă