12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVa fi grevă la Aeroportul Otopeni

Va fi grevă la Aeroportul Otopeni

O grevă de avertisment, cu durata de două ore, este programată vineri la aeroportul Otopeni.

Greva este anunțată printr-un comunicat emis de Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, semnat de președintele acestuia, Alexandru Cristian Cioc.

Greva de avertisment va avea loc în data de vineri 22 ianuarie, între orele 13 – 15, la sediul companiei S.C. Globeground Romania S.R.L. (Aeroportul Henri Coandă), la locurile de muncă ale salariaţilor.

Hotărârea de a declara greva a fost luată prin acordul scris al unui număr de 403 membri de sindicat dintr-un total de 440 membri, adică acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat, așa cum prevede legea.

Alexandru Cristian Cioc a declarat pentru Rl că sindicatul pe care îl conduce "nu dorește greva, dar nici nu poate accepta rezolvarea revendicărilor prin propunerea care ni s-a făcut, de reducere a salariilor". Revendicările se referă la salariile angajaților, care ar fi la un nivel mediu de 1200 de lei net dar care nu acoperă orele suplimentare prestate, la programul de muncă prost organizat și la asigurarea transportului între aeroport și domiciliu.

Potrivit liderului sindical, compania Globeground a avut aproape 900 de angajați, dar din cauza condițiilor de muncă numărul lor a scăzut la circa 730. În prezent, angajații rămași execută și munca oamenilor care au plecat.

Printre activitățile prestate de angajații din handling se numără procesarea pasagerilor și a mărfurilor, precum și degivrarea avioanelor. "Nu poți să încarci tone de bagaje, la -18, -20 de grade, și apoi să faci și degivrare", subliniază liderul sindical.

Dacă negocierile din prezent nu vor avea succes, greva de vineri va genera întârzieri pentru majoritatea avioanelor care utilizează aeroportul Otopeni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă