25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVerde pentru preluarea Gealan de către competitorii de la VEKA

Verde pentru preluarea Gealan de către competitorii de la VEKA

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care producătorul german de profile PVC pentru ferestre şi uşi VEKA preia grupul german Gealan, cu acelaşi obiect de activitate, ambele companii fiind prezente pe piaţa din România, scrie Mediafax.

"Constatând că, deşi cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică constând în dobândirea controlului unic de către Veka Holding GmbH asupra Gealan Holding GmbH şi Gealan Dienstleistung GmbH", se arată în decizia instituţiei, datată la finele lunii mai, potrivit sursei citate.

Tranzacţia dintre VEKA şi Gealan a fost anunţată în martie, părţile convenind ca informaţiile referitoare la achiziţie să rămână confidenţiale. Andreas Hartleif, CEO-ul VEKA, a declarat la jumătatea lunii aprilie că după aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente, grupul pe care îl conduce intenţionează să dezvolte independent cele două branduri.

Astfel, VEKA intenţionează să păstreze Gealan în forma actuală, datorită poziţionării pe segmente diferite pe pieţele unde derulează activităţi.

Afacere de familie, VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 793 milioane euro. Prin achiziţia Gealan de la fondul de investiţii Halder, VEKA îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va trece de 1 miliard de euro.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă