19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialVienna Insurance Group a preluat integral AXA Ungaria

Vienna Insurance Group a preluat integral AXA Ungaria

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a cumpărat întregul pachet de acțiuni al subsidiarei ungare a societăţii franceze de asigurări de viaţă AXA. În urma tranzacției, AXA Biztosító Zrt din Ungaria va fi redenumită Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosíto Zrt, însă numai după încheierea unei perioade de tranziţie, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al AXA, tranzacţia a implicat pierderi semnificative, în valoare de 50 milioane euro, care au fost luate deja în considerare pentru venitul net din anul 2013. Tot anul trecut, AXA Biztosító a înregistrat prime subscrise în valoare de aproximativ 41 milioane de euro.

"Ungaria este una dintre pieţele noastre de bază şi de mai mult timp căutam să ne consolidăm prezenţa aici. Am fost foarte mulţumiţi de performanţa obţinută până acum de companiile noastre din Ungaria, Union şi Erste Biztosító", a declarat directorul general al VIG, Peter Hagen, mai scrie Mediafax.

AXA Biztosító ocupă locul 13 pe piaţa asigurărilor de viaţă din Ungaria. Compania îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional şi are aproximativ 120 de angajaţi. Compania vinde poliţe atât prin intermediul propriilor sucursale, cât şi prin intermediari precum brokeri şi bănci.

VIG este unul dintre principalele grupuri financiare europene. În România, grupul austriac deţine Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Cele mai citite

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

CFR S.A. are în bugetul pe 2024 o alocare de 5,8 miliarde de lei pentru investiţii în infrastructura feroviară

Bugetul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pe anul 2024 înregistrează o creştere de 62,24% a veniturilor totale faţă de anul anterior, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă