12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăA patra bancă ce reduce dobânzile la creditele în franci elvețieni

A patra bancă ce reduce dobânzile la creditele în franci elvețieni

A patra bacă prezentă pe piața din românia care a decis reducerea dobânzilor la creditele în franci elvețieni este Millennium Bank. Acesta a adoptat o soluţie similară OTP Bank, iar din 23 ianuarie aplică o reducere temporară cu 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobândă la toate creditele contractate în franci elvetieni, vreme de trei luni.

Clienții care doresc să beneficieze de această măsură vor trebui să formuleze o solicitare adresată oricărei sucursale a Băncii Millennium, pȃnă pe 27 februarie 2015.

OTP Bank Romania a anunțat că reduce de vineri marja de dobândă cu până la 1,5 puncte procentuale vreme de trei luni pentru creditele contractate în franci elvețieni cu dobândă variabilă.

Ulterior, și Volksbank a anunțat că va îngheța cursul de schimb pentru francul elvețian la nivelul de 3,80 de lei pentru plata următoarelor trei rate lunare datorate de clienții care au contractat credite în această monedă. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 20 ianuarie și va fi menținută până pe 17 aprilie.

Cursul de schimb înghețat de Volksbank este similar cu cel din data de 31 decembrie 2014.

"Anunţul băncii centrale a Elveţiei a fost o surpriză majoră pentru piaţă. Există mulţi factori negativi în jurul rublei, dar în privinţa volatilităţii este posibil ca momentul cel mai dificil să fi fost depăşit", a declarat Piotr Matys, analist la Rabobank International în Londra, potrivit Bloomberg.

A treia bancă prezentă pe piața din România care reduce dobânda pentru creditele contractate în franci elvețieni este Raiifeisen Bank. Insituția a anunțat, prin intermediul unui comunicat emis miercuri dimineața, că resetează anticipat cu 5 luni dobânda, potrivit ultimei scăderi anunțate de Banca Centrală a Elvetiei, de 0,5%.
Măsura anunțată de Raiffesen Bank va intra în vigoare începând de vineri, 23 ianuarie, chiar dacă acest lucru era programat abia în luna iunie.

“Am hotărât să scădem dobânda la aceste credite acum, deși termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare să nu fie atât de afectat de majorarea cursului CHF”, se arată într-un comunicat emis de Raiffeisen Bank.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă