10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAcţiunile europene au închisla cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani

Acţiunile europene au închisla cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, susţinute de datele favorabile referitoare la industria prelucrătoare din China, transmite Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,2%.

"Investitorii urmăresc cu atenţia datele din China, din cauza expunerii mari a companiilor europene la această piaţă", a declarat Kai Fachinger, manager de fonduri la compania RobecoSAM AG în Zurich.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 22% sub media ultimelor 30 de zile.

Indicii naţionali au crescut pe 14 din 17 pieţe de capital din Europa Occidentală care au fost deschise luni. Bursa din Irlanda a fost închisă pentru o sărbătoare. Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,3%. CAC 40 al bursei din Paris şi DAX al bursei din Frankfurt au stagnat.

Companiile miniere au înregistrat cea mai bună performanţă în cadrul indicelui Stoxx 600. Acţiunile Anglo American şi Rio Tinto Group au urcat cu 2,3%, respectiv 2,1%.

Titlurile Air France-KLM au avansat cu 2,5%. De Telegraaf a relatat, citând documente confidenţiale, că operatorul aerian vrea să atingă ţintele de reducere a costurilor în trei ani.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă