15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum au evoluat afacerile din comerţ, în luna iulie

Cum au evoluat afacerile din comerţ, în luna iulie

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia vânzărilor auto, a crescut în luna iulie, ca serie brută, cu 10,7%  faţă de luna precedentă, informează Mediafax.

Evoluția a fost susținută de creşterea comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (în urcare cu 103,3% ca serie brută), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (8%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (7,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (7,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (5,6%) şi a comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (5,1%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (25,4%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (14,8%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în termeni nominali ca serie brută cu 5,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.

În primele șapte luni ale anului, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut în termeni nominali faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cu 2,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,9%.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă