15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAgenţia Moody's: Perspectiva de rating a României, de la stabilă la pozitivă

Agenţia Moody’s: Perspectiva de rating a României, de la stabilă la pozitivă

Agenția de rating, cercetare și analiză de risc Moody’s a îmbunătățit perspectiva de rating a României de la stabilă la pozitivă, fapt ce reflectă progresul semnificativ înregistrat de România în corectarea dezechilibrelor macroeconomice şi în reducerea economiei la şocurile externe, a transmis, sâmbătă, Ministerul Finanțelor Publice, citat de Agerpres.

Mai mult, “eforturile susținute din ultimii ani în procesul de consolidare fiscală și de reducere a deficitului bugetar, dar și în stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale, sunt factori cheie care au contribuit la îmbunătățirea perspectivei de rating”, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Agenția subliniază că perspectivele de creștere economică pe termen mediu ale României sunt mult mai favorabile decât cele din Bulgaria, Spania, Portugalia sau Ungaria. De asemenea, nivelul datoriei publice guvernamentale a României se va menține în continuare la un nivel stabil, fiind estimat la 39,4% pentru anul 2015.

Totodată, Moody’s estimează că România va continua procesul de convergență cu statele membre ale Uniunii Europene cu efecte pozitive asupra întăririi capacității administrative a țării.

În luna august, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută și în monedă locală, la BBB-/BBB, cu perspectivă stabilă. Două luni mai târziu, la începutul lui octombrie, Standard&Poor’s a reconfirmat, la rândul său, rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung la BBB-, cu perspectiva stabilă.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă