15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApare o nouă companie aeriană în România

Apare o nouă companie aeriană în România

Omul de afaceri Mohammad Murad, care deţine mai multe hoteluri din România, a înfiinţat o companie aeriană, urmând să transporte turişti din ţară şi străinătate pe litoral şi să închirieze aeronave către agenţiile de turism, relatează Mediafax.

“Am înfiinţat compania pentru că am simţit nevoia de a face un produs complet. Dacă ai hotelul şi transportul înseamnă că un astfel de pachet este cel mai convenabil pentru un turist, care nu mai cumpără pe bucăţi. Cei care asigură managementul firmei sunt oameni profesionişti, care au lucrat în domeniu”, a declarat Murad.

El a spus că firma va avea patru avioane până în decembrie, iar primul dintre ele deja a sosit şi este la Romaero, la verificare. Avionul este un Boeing 737 cu 148 de locuri şi este cumpărat în leasing. Celelalte trei vor fi achiziţionate tot în leasing şi sunt de acelaşi tip. Aernoavele sunt achiziţionate din străinătate.

“La început, în acest an, începând cu luna mai, le vom folosi doar pentru curse interne, pe rute precum Timişoara-Constanţa, Cluj-Constanţa şi Iaşi-Constanţa, pentru a aduce turiştii noştri pe litoral. În afară de cursele noastre, vom închiria avioane către agenţiile de turism care operează chartere”, a spus Murad.

El a adăugat că de anul viitor va încerca să opereze zboruri interne regulate şi curse în afara ţării, pentru a aduce turişti străini pe litoral.

“Am calculat şi preţul dus-întors al unei călătorii de la Timişoara, Iaşi, Cluj sau Oradea până la Constanţa va fi sub 99 de euro. Fiind la început, este posibil să suportăm cu firma de turism o parte din costul biletului pentru clienţi. Am constatat că mulţi turişti din ţară nu vin la mare pentru că alocă foarte mult timp pe transport şi ajung foarte greu, din cauza drumurilor proaste. Ca să nu simtă lipsa maşinilor proprii, celor care vor veni cu avionul le vom pune la dispoziţie, din acest an, cu 25 de euro pe zi, maşini cu care să poată călători cât stau la mare”, a mai spus omul de afaceri.

Murad are la mare 3.500 de locuri de cazare în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun.

Omul de afaceri este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, având mai multe hoteluri în Bucureşti şi la mare. Pe lângă lanţul hotelier Phoenicia, Murad mai deţine lanţul de restaurante Spring Time şi fabrica de conserve Mandy şi are investiţii în domeniul imobiliar.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă