12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBanca Mondială revizuiește în scădere creșterea economiei globale

Banca Mondială revizuiește în scădere creșterea economiei globale

Banca Mondială a revizuit în scădere creșterea economiei globale, de la 3,2% în luna ianuarie, la 2,8%, conform noii ediții a raportului realizat de instituția financiară și intitulat ”Perspectivele economiei mondiale”, anunță El Mundo.

Raportul insistă asupra țărilor dezvoltate, care trebuie să impulsioneze reformele interne. Instituția financiară previzionează o creștere economică între 3,4% și 3,5% în intervalul 2015-2016.

Înrăutățirea situației economice globale este cauzată de noile perspective în ceea ce privește statele dezvoltate, al cărui PIB este previzionat să atingă 4,8% în acest an, comparativ cu 5,3% cât a fost în luna ianuarie.

De aceea, țările dezvoltate trebuie să se pregătească pentru un an cu o ”creștere economică slabă”. Studiul semnalează condițiile nu tocmai bune ale climatului economic din SUA, criza din Ucraina și lupta pentru restabilirea echilibrului în China.

”Creșterea economică la nivel mondial se menține modestă pentru a crea tipul de loc de muncă necesar îmbunătățirii calității vieții pentru 40% dintre cei săraci”, a declarat Jim Yong Kim, președintele Băncii Mondiale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă