13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăncile europene au luat mai puține credite de la BCE decât era...

Băncile europene au luat mai puține credite de la BCE decât era estimat

Băncile europene au luat mai puține credite de la BCE decât era estimat, ajungând la un total de 129,84 miliarde de euro în cadrul celei de a doua licitaţii de credite ieftine organizate de instituţie ca măsură pentru stimularea economiei din regiune.

Potrivit Mediafax, analiştii economici se aşteptau ca băncile să atragă cel puţin 150 de miliarde de euro la licitaţia de joi, transmite MarketWatch.

Euro s-a depreciat faţă de dolar în urma anunţului BCE, dar a revenit pe creştere la scurt timp.

Banca Centrală Europeană acordă băncilor din zona euro împrumuturi pe patru ani, cu o rată anuală a dobânzii de 0,15%, cu scopul de a încuraja creditarea.

În cadrul primei licitaţii, organizate în septembrie, băncile au accesat credite de la BCE în valoare de 82,6 miliarde, suma totală împrumutată până în prezent ajungând la 212,44 miliarde de euro, cu mult sub ţinta BCE pentru cele două licitaţii, de 400 miliarde de euro, mai scrie Mediafax.

Numărul redus de credite accesate ar putea îngreuna misiunea BCE de a creşte valoarea portofoliului de active la 3.000 miliarde de euro, de la aproximativ 2.000 miliarde de euro în prezent, consideră analiştii, care se aşteaptă ca BCE să adopte măsuri de relaxare monetară mai agresive în prima parte a anului viitor.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă