12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBanii din băncile grecești au migrat în România și Bulgaria

Banii din băncile grecești au migrat în România și Bulgaria

Fuga capitalurilor din băncile grecești în cursul anului trecut a dus la creșterea depozitelor bancare în Bulgaria și România, susține publicația elenă Kathimerini.

Ziariștii greci spun că depozi­tele bancare din Bulgaria au crescut cu 10% anul trecut, iar în România au crescut cu 8%, în timp ce în Grecia au scăzut cu 23%, un regres mai mare decât cel înregistrat la începutul crizei din 2008.

Băncile și alte surse din mediul de afaceri susțin că sute de IMM, în special din nordul Greciei, și-au retras banii de la băncile locale și au deschis conturi în țările din Balcani.

Deschiderea unui cont bancar în Bulgaria și România este foarte ușoară în condițiile în care cele două state sunt membre UE. În plus, micile firme elene au beneficiat și de asistența unor consultanți specializați, având în vedere că băncile grecești au o prezență solidă pe piețele din Bulgaria și România.   

Cele mai citite

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă