15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBNR: Rezervele valutare au crescut în septembrie cu 331 milioane de euro,...

BNR: Rezervele valutare au crescut în septembrie cu 331 milioane de euro, ajungând la 33,299 miliarde de euro

Rezervele valutare de la Banca Națională a României au urcat, la finele lunii septembrie, la nivelul de 33,299 miliarde euro, a informat luni BNR.

La sfârșitul lunii septembrie, rezervele valutare erau cu 331 milioane euro mai mari față de cele de la 31 august 2016, când totalizau 32,968 miliarde de euro.

În luna septembrie au avut loc intrări de 735 milioane euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene (573 milioane euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice etc.

Pe de altă parte, de la rezerve au ieșit 404 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,957 miliarde euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2016 au fost de 37,256 miliarde euro, față de 36,898 miliarde euro la 31 august 2016.

Plățile scadente în luna octombrie 2016 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 277 milioane euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă