9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCardurile ING nu pot fi utilizate.Banca a anunțat cauza blocajului creat

Cardurile ING nu pot fi utilizate.Banca a anunțat cauza blocajului creat

UPDATE 10.00: ING Bank a anunțat că a reușit să remedieze serviciul de internet banking. „Prima veste buna: serviciul Home'Bank a fost remediat si este disponibil. Continuam cu testarea solutiilor pentru celelalte servicii inca afectate. Vom continua sa va informam despre evolutia situatiei”, este mesajul oficial al instituției.

 

UPDATE 20.00: ING a revenit cu noi detalii despre defecțiunea care a lăsat sute de clienți fără bani, în weekend. 

„Vă informăm că astăzi la prânz, sistemul de stocare a datelor a început să genereze erori în operare. Că urmare a acestei situații tehnice neprevăzute, atât rețeaua de ATM-uri, plățile cu carduri, cât și serviciul Home’Bank au devenit indisponibile. Lucrăm împreună cu furnizorii sistemului afectat în regim de maximă urgență pentru remedierea acestei situații în cel mai scurt timp posibil. Această problemă tehnică nu a pus niciun moment în pericol banii clienților, care sunt în deplină siguranță. 
 Va vom informă periodic cu privire la stadiul remedierii acestei situații neplăcute.  Ne cerem scuze pentru toate neplăcerile create și va asigurăm că, împreună cu furnizorul platformei tehnice afectate, tratam rezolvarea acestei probleme în regim de maximă prioritate”, arată ING România pe pagina sa de Facebook.

 

________________________________________________

Clienții ING Bank care dispuneau de bani în conturile acestei instituții financare nu au putut utiliza sâmbătă cardurile nici la cumpărături, nici prin intermediul ATM-uri, din cauza unei defecțiuni tehnice care durează mai multe ore.

 Mai mult, nici tranzacţiile prin aplicaţia Home Bank, soluția de internet banking a ING, nu au fost posibile.

"Ştim de problemă. Nu ştim ce a cauzat-o. Momentan avem reprezentanţi care lucrează şi care se concentrează să remedieze problema, iar ulterior vor săpa să vadă ce a cauzat-o. ATM-urile ING, POS-urile ING, cardurile şi Home Banking-ul nu funcţionează", a declarat Iosefina Frolu, Corporate Communication Director în cadrul ING Bank, pentru Mediafax.

De alfel, în aplicaţia Home Bank a ING mesajul de întâmpinare pentru clienţi este ”Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, dar pentru moment serviciul ING nu este disponibil”.

Banca a postat și un mesaj pe contul său de Facebook, site-ul propriu fiind de asemea indisponibil o perioadă: „Pentru moment sistemele ING sunt nefuncționale. Lucrăm cu viteză pentru remedierea lor. Ne cerem tuturor scuze pentru neplăcerile create! Vă ținem la curent pe măsură ce restabilim functionalitățile”.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă