18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCât are de încasat Fondul pentru Mediu

Cât are de încasat Fondul pentru Mediu

Peste 36 de milioane de lei sunt datorii către Fondul pentru Mediu (AFM) depistate în primul trimestru al acestui an, potrivit unui comunicat al remis de AFM, informează Mediafax.

Astfel, în primul trimestru al anului 2015, în urma controalelor desfășurate la nivel național, dispuse de președintele AFM Adrian Gearâp, au fost efectuate 27 de inspecții fiscale, fiind constatate sume datorate la Fondul pentru mediu în valoare de 36.225.824 lei, cu o creștere de 268% față de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Acțiunile realizate de Direcția Generală de Administrare Fiscală şi Gestiune Financiară vor continua pe întreg teritoriul țării, cu verificarea contribuabililor care nu-și îndeplinesc obligațiile la Fondul pentru mediu, se arată în comunicatul AFM.

Contribuabilii sunt obligați să declare lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a desfășurat activitatea, contribuţiile, taxele, penalităţile şi alte sume ce constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2015, a fost încasată la Fondul pentru Mediu suma de 76.515.443 de lei, din taxe și contribuții (altele decât timbrul de mediu), fiind înregistrată o creștere de aproximativ 22 la sută față de încasările realizate în 2014.

Contribuțiile la Fondul pentru mediu sunt prevăzute în Ordonanța de urgență nr. 196/2005.

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă