9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDirectorul general al FMI câștigă ceva mai puțin decât Draghi și de...

Directorul general al FMI câștigă ceva mai puțin decât Draghi și de trei ori mai mult ca Isărescu

La preluarea mandatului în fruntea instituției financiare internaționale, Christine Lagarde a cerut reducerea drastică a salariilor celor care lucrează în subordinea sa, cu o singură excepție. ”Prima surpriză, atunci când se analizează salariul directorului general al FMI, este că, în ultimii ani, acesta a crescut constant”, arată publicația spaniolă Excite.es.

Astfel, Lagarde are o remunerație anuală de 476.360 de dolari, respectiv 352.859 de euro (aproximativ 29.500 de euro/lună). ”Un salariu nici mic și nici mare. Însă trebuie precizat faptul că Lagarde având cetățenie franceză și conducând o instituție internațională cu sediul în Statele Unite nu trebuie să depună o declarație de avere în nici una din cele doură țări”, precizează publicația iberică.

Directorul general al FMI mai primește anual 65.000 de euro pentru cheltuieli personale, sumă ce nu este inclusă în salariu. Salariu plus fondul pentru cheltuieli ridică suma la circa 35.000 de euro lunar.

În plus, aceasta va beneficia de o pensie în valoare de 60% din salariu, care variază în funcție de cât timp va ocupa postul de director general. De exemplu, unul dintre directori, Rodrigo Rato, care a ocupat fucția respectivă timp de trei ani, încasează anual 60.000 de euro net.

O altă figură importantă a finanțelor, Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene ridică anual circa 380.000 de euro (circa 32.000 de euro/lună), comparativ cu 25.554 de euro/lună cât încasează lunar președintele Comsiei Europene, Jose Durao Barroso.

În urmă cu câteva luni, s-a aflat și ce salariu are guvernatorul Băncii Naționale a României. Mugur Isărescu încasează lunar 10.000 de euro, la care se adaugă și indemnizația din Consiliul de Administrație de circa 2.000 de euro.

Cele mai citite

Șapte răniți după un accident de circulație pe DN 7, la ieşirea din Deva spre Arad

Şapte persoane care se aflau într-un microbuz au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc marţi seara pe DN 7, la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă