5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe evoluție au consemnat afacerile din serviciile de piaţă

Ce evoluție au consemnat afacerile din serviciile de piaţă

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 8,1%, în primele șapte luni ale anului, față de perioada similară a anului trecut, informează Mediafax.

Avansul, ca serie brută, a fost determinat de creşterile înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (23,7%), transporturi (12,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,9%), comunicaţii (3,7%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,1%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie 2015, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, faţă de luna precedentă a rămas la acelaş nivel ca serie brută, şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%, fiecare.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă