10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCFR SA va moderniza gările Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Reşiţa Sud

CFR SA va moderniza gările Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Reşiţa Sud

CFR SA vrea să modernizeze staţiile de cale ferată Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Reşiţa Sud, valoarea proiectelor fiind de 77,6 milioane euro, fără TVA, informează agenţia Mediafax.

Astfel, CFR va organiza două liciţaţii, pentru execuţie (73,76 milioane lei, fără TVA) şi pentru supervizare (3,84 milioane lei, fără TVA).

Pentru lucrările de execuţie, contractul are o durată de 24 de luni, urmând ca licitaţia să fie împărţită în trei loturi, pentru fiecare gară în parte. Valoarea lucrărilor pentru staţia Slatina este de 18,87 milioane de lei, fără TVA, pentru gara din Râmnicu Vâlcea de 35,48 milioane de lei, fără TVA, iar pentru staţia Reşiţa Sud, de 19,4 milioane de lei, fără TVA.

Modernizarea staţiilor vizează consolidarea clădirii pentru călători (Reşiţa Sud şi Slatina) şi construcţia uneia noi pe acelaşi amplasament (Râmnicu Vâlcea, actuala staţie urmând să fie demolată), dar şi creşterea gradului de siguranţa, de eficienţă energetică, asigurarea tuturor facilităţilor pentru pasageri, asigurarea unui acces uşor la staţie, parcări, refacerea peroanelor şi a platformelor de acces, montarea gemurilor antiefracţie la ghişee şi montrea unor sisteme de supraveghere video.

Contractul va fi atribuit în funcţie de preţ (80%) şi de propunerea tehnică (80%), ofertele urmând să fie deschise la 3 februarie 2011.

Pentru partea de supervizare a lucrărilor, contractul are o valabilitate de 49 de luni, din care 24 de luni reprezintă perioada de notificare a defecţiunilor.

Criteriul de atribuire va ţine cont de preţ (70%) şi de propunerea tehnică (30%), iar ofertele vor fi deshise la 1 februarie.

Ambele contracte sunt finanţate în proportie de 69,25% de Comisia Europeana si de 30,75% de guvern, prin bugetul de stat.

Ministrul Transporturilor a declarat, la începutul lunii decembrie, că Ministerul Transporturilor vizează modernizarea a 21 de gări, investiţia fiind de 227 milioane euro, din care până la finele anului vor fi lansate la licitaţie 16 gări, iar în ianuarie restul de 5 staţii.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă