23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum se eschivează Ponta de la întrebările despre buget

Cum se eschivează Ponta de la întrebările despre buget

Premierul Victor Ponta s-a eschivat, vineri, de la întrebările presei legate de problemele proiectului de buget de stat pe anul 2015 și a pasat responsabilitatea ministrului Darius Vâlcov.

Inițial, Victor Ponta a motivat amânarea ședinței de Guvern în care trebuia finalizat bugetul pe anul 2015, arătând că decalarea a avut drept cauză îndeplinirea procedurii de introducere a datelor în sistem, scrie Mediafax.

Ulterior, Ponta a fost întrebat de ce a fost dat publicității proiectul bugetului de stat pe anul 2015 de către Ministerul de Finanțe dacă acesta nu era finalizat, fiind necesară ”introducerea datelor în sistem”.

”Vă răspunde domnul ministru Vâlcov, cred că v-a răspuns deja la această întrebare. Dar dacă nu-l credeți sau simțiți nevoia, îl întrebați încă o dată”, a replicat premierul.

Pe de altă parte, Ponta a susținut că va răspunde întrebărilor Opoziției în privința bugetului pe 2015 săptămâna viitoare în Parlament, ”probabil marți sau miercuri”.

”Imediat ce este finalizat proiectul, pentru că este un proiect, nu este o decizie, decizia aparține doar Parlamentului, voi adresa rugămintea tuturor grupurilor parlamentare, începând cu cele care susțin Guvernul dar și cu cele din opoziție, ca împreună cu domnul ministru Vâlcov să avem o prezentare, să răspundă la întrebări. Pentru că eu cred că există întrebări la care avem răspunsuri”, a spus Ponta.

Guvernul a amânat şedinţa destinată aprobării proiectului de buget pe 2015 din motive tehnice legate de închiderea pe cifre a unor poziţii de filă bugetară, guvernanţii constatând, vineri dimineaţa, că "s-au strecurat" unele erori la introducerea datelor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. "Introducerea datelor a fost încheiată vineri dimineaţa, la ora 5.00, iar după ora 9.00, când situaţia a fost verificată centralizat, s-a constatat că s-au strecurat unele erori", au arătat sursele.

În acelaşi timp, reprezentanţii Guvernului transmit că amânarea este cauzată de faptul că nu a fost încheiată procedura de introducere a datelor în sistem de către toate ministerele şi autorităţile. "Este o situaţie tehnică, dar bugetul nu poate fi transmis la Parlament cu anexe incomplete", susţin reprezentanţii Guvernului.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă