15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDispare Millennium Bank. OTP a semnat contractul de achiziție

Dispare Millennium Bank. OTP a semnat contractul de achiziție

Divizia românească a băncii maghiare OTP a semnat un contract pentru achiziţia diviziei de pe piațalocală a băncii portugheze Millennium bcp, pentru suma de 39 de milioane de euro.

Potrivit Mediafax, contractul prevede achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank România, banca urmând să fie integrată în structura OTP Bank România, după finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea aprobărilor necesare, au anunţat reprezentanţii celor două instituţii de credit într-o conferinţă de presă.

Discuţiile dintre OTP şi Millenium au început în luna octombrie a anului trecut, iar pentru a fi încheiată cu succes operaţiunea sunt necesare aprobări din partea Băncii Naţionale a României, Băncii Naţionale a Portugaliei, Comisiei Europene şi Consiliului Concurenţei, potrivit lui Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank România.

"Va fi o integrare totală a Millennium, selectăm şi păstrăm cele mai bune părţi din ambele bănci. După ce vor fi toate formalităţile încheiate, estimăm că procesul de integrare va dura circa un an", a declarat Diosi, potrivit sursei citate.

El a explicat că suma necesară tranzacţiei va proveni de la OTP Bank Ungaria, care va opera o majorare de capital la subsidiara din România, probabil la începutul utimului trimestru al anului.

Millennium Bank are un portofoliu de circa 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale şi 58 de ATM-uri. În urma tranzacţiei, OTP va avea aproximativ 400.000 de clienţi, aproape 150 de sucursale şi peste 160 de ATM-uri.

În cazul în care există două sucursale foarte apropiate ale celor două bănci, OTP va lua în considerare varianta cea mai bună, de închidere a uneia dintre ele sau chiar a ambelor şi deschiderea unei unităţi mai mari, care să reunească toţi salariaţii din cele două agenţii sau mai puţini, în funcţie de numărul de operaţiuni derulate.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă