15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăEximBank, desemnată ”Banca anului”

EximBank, desemnată ”Banca anului”

EximBank a fost desemnată ”Banca anului” în cadrul Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame 2014”, organizată de publicaţia Business Arena Magazine, distincție decernată pentru dinamica accentuată a activității în contextul unui climat macroeconomic dificil.

“Este un premiu care ne onorează și care vine să confirme odată în plus faptul că EximBank începe să conteze în piață și poate concura umăr la umăr cu liderii din corporate banking. În urmă cu doi ani, EximBank intra într-un amplu proces de modernizare, proces care s-a concentrat pe crearea celor mai bune echipe și pe flexibilizarea fluxurilor pentru a crește viteza de reacție la solicitările clienților. Astăzi pot spune că am reușit să atingem aceste obiective – avem o echipă de profesioniști, ne-am modernizat oferta, iar activitatea EximBank își continuă tendința ascendentă”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank în cadrul galei de premiere.

Oficialul băncii a menționat că, în urma derulăriii acestui proces, mentalitatea despre bancă s-a schimbat consistent în relația cu acționariatul, cu reglementatorul, cu băncile partenere și, ceea ce este cel mai important, în relația cu clienții.

”Am întâlnit și clienți fericiți și sunt convins că de acum înainte vom vedea tot mai mulți clienți mulțumiți. Ne-am concentrat pe oferirea de soluţii financiare integrate pentru mediul de afaceri, iar portofoliul de credite nete al băncii era după primele nouă luni ale anului cu 33% peste cel de la sfârșitul lui 2013. Ne așteptăm ca finalul acestui an să consemneze finanțări noi de aproximativ un miliard de lei. Continuăm să înregistrăm profit și ne mândrim cu o rată a creditelor neperformante de 1,1% – la finele lui septembrie – față de 17% media pe sistem bancar. Vom continua să fim o bancă deschisă busines-ului, ceea ce cred că ne creează profilul necesar pentru a fi nominalizați și anul viitor la aceeași categorie de premii. Mulțumesc echipei EximBank, pe care o felicit pentru toate lucrurile bune pe care le-am realizat împreună”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei. Banca și-a modernizat constant oferta astfel că EximBank poate oferi produse competitive şi pe segmentul serviciilor complementare cum ar fi cele de trezorerie, cash management sau trade finance.

Cele mai citite

Grecia, la picioarele lui Răzvan Lucescu! Antrenorul român a cucerit un nou titlu cu PAOK Salonic

Formația PAOK Salonic, pregătită de antrenorul român Răzvan Lucescu, s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul rivalei locale Aris și a câștigat al...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă