15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăG20: Terorismul subminează creșterea ECONOMICĂ mondială

G20: Terorismul subminează creșterea ECONOMICĂ mondială

Recrudescenţa atentatelor pe întregul glob a devenit o ameninţare pentru creşterea economică mondială, au avertizat duminică miniştrii de finanţe din G20, transmite AFP citată de Agerpres.

La încheierea unei reuniuni de două zile la Chengdu, în sud-vestul Chinei, miniştrii de finanţe din G20 “au condamnat în cei mai duri termeni recentele atacuri teroriste” survenite în lume. Ei au inclus terorismul printre factorii care complică mediul economic mondial, potrivit unui comunicat final. 

“Este o noutate: lumea a cunoscut deja atacuri teroriste (…) dar astăzi multitudinea acestor atentate creează o situaţie de incertitudine” cel puţin la fel de nocivă pentru economie “ca tulburările regionale sau ca un conflict regional”, a declarat la rândul său ministrul de finanţe francez Michel Sapin. 

În mai, în Japonia, miniştri de finanţe din G7 au căzut de acord să-şi intensifice ofensiva împotriva finanţării terorismului, prin schimburi crescute între serviciile de informaţii şi printr-o mai bună colaborare în punerea în aplicare a sancţiunilor financiare, cum ar fi îngheţarea conturilor bancare, precum şi prin întărirea Gafi (grupul de acţiune financiară privind spălarea capitalurilor).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă