11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăÎntâlnire finală între reprezentanții Guvernului și delegația FMI, BM și CE

Întâlnire finală între reprezentanții Guvernului și delegația FMI, BM și CE

Reprezentanții Guvernului și delegația FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene prezentă în România vor avea joi o întâlnire finală, de concluzii, obiectivul principal rămânând acela al relaxării fiscale în privința impozitării muncii, după cum a anunțat premierul Victor Ponta, informează Mediafax..

'Ne apropiem de finalul discuțiilor cu partenerii noștri internaționali, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială. Joi vom avea o întâlnire finală, în care tragem niște concluzii. Important este ca obiectivul principal, o relaxare fiscală în ceea ce privește impozitarea muncii, să fie atins într-o perioadă de timp rezonabilă', a afirmat miercuri prim-ministrul.

Ponta și-a exprimat speranța ca reprezentanții Opoziției să nu-și fi schimbat părerea, în special liberalii, și să susțină Guvernul în efortul pe care-l face de relaxare fiscală, ținând cont de datele foarte bune privind creșterea economică, reducerea deficitului, a cheltuielilor bugetare de la începutul anului.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat însă miercuri, după întâlnirea pe care democrat-liberalii și liberalii au avut-o cu delegația comună a FMI, BM și CE, că PDL și PNL solicită suspendarea liberalizării prețului la gaze.

De asemenea, democrat-liberalii cer sistarea vânzărilor de acțiuni deținute de stat la companiile energetice.

Executivul nu a pregătit măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale pe care liberalii au propus-o și are o abordare țintită pe măsuri electorale fără un "concept de guvernare", a completat președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

El a precizat că unul dintre punctele importante discutate cu reprezentanții instituțiilor financiare a fost modul în care Guvernul vine "cu tot felul de măsuri, ba una de stânga, ba una de dreapta", adăugând că din partea Executivului nu există "concept de guvernare".

Delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale se află la București din 2 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, misiunea urmând să se încheie pe 16 iunie.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Tricolorii, aproape de Mondial. România, victorie la limită în barajul cu Cehia

Naţionala de handbal masculin a României a surclasat Cehia cu scorul de 31-30, la Baia Mare, în turul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial...

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă