18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIntesa Sanpaolo ar putea prelua o divizie a Royal Bank of Scotland

Intesa Sanpaolo ar putea prelua o divizie a Royal Bank of Scotland

Intesa Sanpaolo, cel mai mare creditor din Italiaar putea prelua ddivizia de gestionare a activelor a Royal Bank of Scotland, în condițiile în care beneficiază de un excedent de capital de 16 miliarde de euro, a anunțat Financial Times, preluat de Mediafax.

"Am avut un excedent de capital de 13 miliarde de euro, confirmat de Banca Centrală Europeană, în decembrie anul trecut. Acum avem un surplus de capital în valoare de 16 miliarde de euro. Avem potenţial de consolidare", a declarat Carlo Messina, directorul executiv al Intesa.

Messina a precizat că analizează posibile achiziţii în sectoare ca administrarea de active, asigurări şi bănci private, extinderea în Marea Britanie fiind o prioritate.

Royal Bank of Scotland a scos la vânzare operaţiunile internaţionale ale diviziei sale de gestionare a activelor, Coutts, însă a anunţat că nu va renunţa la afacerile din Marea Britanie a diviziei.

În schimb, Intesa încearcă să convingă RBS să vândă întreaga divizie, inclusiv operaţiunile din Marea Britanie.

Coutts International este estimată la peste 500 de milioane de lire sterline. Anul trecut, operaţiunile internaţionale ale diviziei au generat un profit operaţional în valoare de 67 de milioane de lire sterline.

Printre băncile care şi-au manifestat interesul pentru cumpărarea activelor scoase la vânzare de RBS se numără Julius Baer şi EFG din Elveţia, mi scrie Mediafax.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în România din 2008 şi, la 30 septembrie, deţinea active în valoare de 1,1 miliarde de euro pe piaţa românească, în scădere de la 1,2 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.

Intesa Sanpaolo a obţinut în România, în primele nouă luni, un profit net de 3 milioane de euro, după pierderi de 3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului 2013.

Cele mai citite

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă