19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLiviu Mihaiu: Turismul de masă este toxic în Delta Dunării

Liviu Mihaiu: Turismul de masă este toxic în Delta Dunării

Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, susţine că că turismul de masă în rezervaţia Delta Dunării este la fel de toxic ca orice activitate industrială, de aceea locuitorii din comunităţile deltaice trebuie să înveţe să practice ecoturismul.

„Ecoturismul este unica formă de turism pe care, în mod recurent demonstrat, o poate practica omul în mijlocul unei rezervaţii. Aşa se întâmplă în toată lumea civilizată şi asta sunt convins că ar trebui legiferat în viitorul apropiat pentru Delta Dunării sau alte biosfere şi parcuri naţionale. Ecoturismul înseamnă nu numai nişte criterii respectabile, ci şi un număr de turişti limitat pe unitatea de suprafaţă, pe motiv că asigură suportabilitatea ecositemelor vizitate. De aceea cred că turismul de masă este la fel de toxic ca orice activitate industrială în sânul unui organsim viu care respiră şi trăieşte odată cu noi”, a declarat Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a organizat în perioada 7-8 octombrie 2011, la Sulina, un curs pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în domeniul ecoturismului, destinat locuitorilor din Delta Dunării. Cursul face parte din proiectul Afaceri eco în Delta Dunării, susţinut de Petrom.

Scopul acestei sesiuni de formare a fost familiarizarea celor 27 de participanţi cu toate aspectele realizării unor proiecte ecoturistice şi formarea profesională a locuitorilor Deltei Dunării în vederea dezvoltării locale durabile, prin armonizarea intereselor economice cu obiectivele de conservare şi protejare a biodiversităţii.

„Dezvoltarea spiritului antreprenorial şi identificarea unor afaceri sustenabile într-o zonă cum este Delta Dunării este, din punctul nostru de vedere, o soluţie de dezvoltare pe termen lung. Sper din tot sufletul ca oamenii care beneficiază de acest proiect să găsească în acesta speranţa şi puterea de a merge mai departe şi de a deveni un exemplu pentru alţi români!”, a declarat Mona Nicolici, manager Relatii Comunitare Petrom.

Cele mai bune cinci proiecte antreprenoriale ecoturistice vor fi premiate cu câte 1.000 de euro fiecare.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă