12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMiliardarii sunt preocupați de dobânzile bancare negative. Ce soluție ar avea Warren...

Miliardarii sunt preocupați de dobânzile bancare negative. Ce soluție ar avea Warren Buffett

Miliardarul Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, s-a declarat îngrijorat de dobânzile negative introduse în Japonia şi Europa, informează CNBC, citat de Agerpres.

“Berkshire Hathaway (fondul de investiții al lui Buffett – n.n.) are miliarde de dolari sau euro într-o companie de asigurări din Europa şi ei vor plăti dobânzi negative. Am fi într-o situaţie mai bună cu o saltea uriaşă în Europa, în care să ne băgăm banii, dacă aş găsi o persoană în care să am încredere să doarmă pe acea saltea”, a spus Warren Buffett într-un interviu acordat CNBC. 

Warren Buffett a declarat că înţelege de ce organismele de reglementare au redus dobânzile pentru a ajuta la relansarea Europei dar a adăugat că nu poate prognoza cum anume acest lucru va afecta afacerile. “Facem ceva ce nu s-a mai văzut încă la nivel mondial. Nu ştim cum se va termina acest film”, a spus Buffett, denumit popular şi “oracolul din Omaha”. 

Chiar dacă recunoaşte că economia americană înregistrează rezultate sub aşteptări, Buffett a subliniat că va cumpăra în continuare acţiuni, aşa cum a făcut după prăbuşirea pieţei bursiere în 1987 şi după atentatele teroriste din 11 septembrie. ‘Cumpărăm întotdeauna acţiuni. Mi-e greu să spun când au trecut mai multe luni fără să fim cumpărător net de acţiuni’, a spus Buffett. 

Vineri, conglomeratul Berkshire Hathaway a raportat un profit anual record de 24,08 miliarde de dolari, în creştere cu 21% comparativ cu anul precedent. Berkshire deţine aproximativ 90 de companii în sectoare precum asigurări, căi ferate, energie, industria alimentară şi imobiliare. La rândul său, Warren Buffett, are o avere estimate de revista Forbes la 62,1 miliarde de dolari. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă