8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Finanțelor: PSD discută reducerea TVA la apa de consum

Ministrul Finanțelor: PSD discută reducerea TVA la apa de consum

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că  PSD discută reducerea TVA la apa de consum casnic în limita a minimum 5 metri cubi de familie în fiecare lună, informează Mediafax.

El a precizat, după reuniunea BPN al PSD, că din factura de întreţinere a fiecărei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apă pentru cantitatea respectivă, dar măsura va fi destinată exclusiv consumatorilor casnici.

Mai mulţi membri ai PSD au susţinut, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, ca Guvernul să reducă TVA la 9% şi la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitând miniştrilor Mediului şi Finanţelor ca săptămâna viitoare să prezinte PSD o analiză a impactului unei astfel de măsuri.

Premierul Ponta a precizat, după şedinţa BPN al PSD, că vrea să ştie cui s-ar adresa o astfel de măsură şi cât ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiză din partea celor doi miniştri.

Ponta a opinat însă că măsura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, o dată cu reducerea TVA la alimente.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă