13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMoneda CHINEI a suferit o DEPRECIERE record, două zile consecutiv. Vezi motivele

Moneda CHINEI a suferit o DEPRECIERE record, două zile consecutiv. Vezi motivele

Banca Centrală a Chinei a decis o nouă depreciere a monedei naţionale, yuanul.

Noua scădere a monedei naţionale, anunţată miercuri, vine la o zi după o altă depreciere record, de 1,9 la sută, care fusese anunţată marţi, informează BBC.

Devalorizarea yuanului, despre care se speculează că va genera “unde de şoc” pe pieţele din Asia, ar fi menită să stimuleze exporturile Chinei, a explicat ministrul Comerţului de la Beijing.

Citeşte şi: China are mari probleme cu exporturile. Vezi motivul pentru care au scăzut în luna iulie

Pe de altă parte, Banca Centrală a încercat miercuri să calmeze spiritele, anunţând că nu intenţionează un proces de “depreciere susţinută” a yuanului.

Ultimele două zile, marţi şi miercuri, au reprezentat cel mai puternic ciclu de depreciere a monedei Chinei, în raport cu dolarul SUA, din ultimele trei săptămâni.

BBC notează că, potrivit datelor economice publicate la sfârşitul săptămânii trecute, exporturile Chinei au scăzut în luna iulie cu peste 8 la sută. Producţia industrială a fost în iulie 2015 cu 6 la sută mai mare decât în iulie 2014, dar această creştere este sub nivelul prognozat, precum şi sub nivelul de 6,8 la sută, cu cât a crescut producţia industrială în luna iunie.

Aceste indicii sugerează că economia Chinei, a doua pe plan mondial, se apropie de o recesiune.

Avertismentul lui George Soros: O alianţă China – Rusia ar declanşa al treilea război mondial

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă