18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO bancă germană a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro...

O bancă germană a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro altor bănci

Banca de stat pentru dezvoltare KfW din Germania a transferat din greşeală aproape 6 miliarde de euro altor patru bănci, fiind pentru a doua oară când instituţia financiară a făcut o astfel de eroare. În septembrie 2008, a plătit Lehman Brothers peste 300 de milioane de euro, chiar în ziua în care aceasta a cerut intrarea în faliment, transmite Bloomberg.

Transferul din 2008 către banca americană s-a transformat într-un scandal politic în Germania, publicaţia Bild numind KfW „cea mai idioată bancă din Germania”, potrivit sursei menţionate, citate de News.ro.

KfW a transferat în februarie peste 5 miliarde de euro  celor patru bănci din cauza unei defecţiuni tehnice, care a multiplicat plăţi unice, au declarat persoane apropiate situaţiei. Suma totală transferată a fost de aproximativ 6 miliarde de euro, a spus una dintre persoane. ”KfW a detectat foarte repede comportamentul incorect al sistemului, a corectat acţiunea şi a început procesul de analiză a cauzelor”, potrivit unui comunicat al băncii.

Greşeala a fost identificată şi eliminată rapid, iar sumele plătite suplimentar au fost recuperate cu succes. ”Regretăm că acest incident a putut avea loc din cauza unei erori umane, provocate de o greşeală de configurare”, precizează comunicatul.

KfW, care afirmă pe site-ul său că a primit din partea revistei Global Finance titlul de cea mai sigură bancă din lume, nu este singura bancă afectată de o defecţiune tehnică.

În iunie 2015, divizia de schimb valutar a Deutsche Bank a transferat din greşeală 6 miliarde de euro unui fond de hedging, pe care i-a recuperat o zi mai târziu, a declarat atunci o persoană apropiată situaţiei.

KfW a informat banca centrală germană, Bundesbank, în privinţa erorii din februarie. Un purtător de cuvânt al Bundesbank a refuzat să comenteze.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă