10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăOTP Bank a finalizat achiziţia Millennium România

OTP Bank a finalizat achiziţia Millennium România

OTP Bank România a finalizat achiziţia Millennium Bank România, ajungând astfel la o cotă de piață de 2%. Tranzacția s-a ridicat la valoarea de 39 de milioane de euro și a propulsat OTP Bank pe locul 13 în topul băncilor de pe piaţa românească.

"Achiziţia Millennium Bank România (…) ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 bănci din România", a declarat într-un comunicat László Diósi, directorul general executiv al OTP Bank România, citat de Mediafax.

Millennium Bank România are aproximativ 80.000 de clienţi şi o reţea formată din 56 de unităţi şi 58 de ATM-uri, axată pe Bucureşti. După această preluare, OTP Bank ajunge la 400.000 de clienţi şi o reţea de 140 de sucursale şi 180 de ATM-uri.

"Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piaţă în ţările în care suntem prezenţi. România a fost întotdeauna o piaţă importantă pentru noi. De la intrarea noastră pe piaţa locală, în urmă cu peste zece ani, am crescut organic", a declarat László Wolf, deputy CEO al OTP Bank.

Odată cu finalizarea achiziţiei a 100% din titlurile Millennium, OTP Bank România va lansa procesul de integrare a operaţiunilor preluate şi se aşteaptă ca acesta să dureze un an, mai scrie Mediafax.

Pe 30 iunie 2014, OTP Bank România a încheiat un acord pentru achiziţia subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 39 milioane de euro, care include cumpărarea acţiunilor şi costurile de integrare. Suma necesară tranzacţiei provine de la OTP Bank Ungaria, printr-o majorare de capital la subsidiara din România.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă