11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăParlamentarii au finalizat dezbaterile la proiectul de buget pe 2015. Când are...

Parlamentarii au finalizat dezbaterile la proiectul de buget pe 2015. Când are loc votul final

Plenul reunit al Senatului şi Camerei a finalizat, vineri, la ora 22, dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015, urmând ca lucrările să fie reluate sâmbătă dimineaţă cu dezbaterile pe bugetul asigurărilor sociale, cele două legi urmând să fie supuse votului final.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, vineri seară, înaintea închiderii şedinţei de plen, că Birourile permanente reunite ale celor două Camere vor fi convocate sâmbătă dimineaţă, la ora 9.30.

Zgonea a mai spus că dezbaterile în plenul reunit asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi reluate sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00.

Proiectul bugetului de stat pe anul 2015 este dezbătut, vineri, în ședința comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Potrivit Mediafax, ședinţa este condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, la lucrările Parlamentului şi-au înregistrat prezenţa 421 de deputaţi şi senatori, 148 fiind absenţi.

Comisiile de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar două voturi ”împotrivă” și o abținere, cu unele amendamente, după trei zile de dezbateri.

Votul final ar putea avea loc duminică, în aceeași zi cu depunerea jurământului în fața Legislativului de către noul președinte ale României, Klaus Iohannis.

Proiectul de buget a fost aprobat în şedinţa din 12 decembrie a Guvernului, mai scrie Mediafax.

Din bugetul de stat, Ministerele Muncii, Dezvoltării, Finanţelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari anul viitor, în timp ce alocările pentru ministerele Sănătăţii, Culturii şi Administraţiei şi Internelor vor fi mai mici.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă