13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPonta, despre autostrăzile construite din suprataxa de 7 eurocenţi: E o interpretare...

Ponta, despre autostrăzile construite din suprataxa de 7 eurocenţi: E o interpretare greşită

Ponta, întrebat câţi bani s-au colectat în 2014 din acciza suplimentară la carburant, de 7 eurocenţi şi câţi kilometri de autostradă s-au construit pe baza acesteia, a spus că este o ”interpretare greşită”, care e folosită ”tot timpul”. ”Vreau să explic foarte clar, pentru că este o interpretare greşită pe care o folosiţi tot timpul şi pe care vă mulţumesc că îmi daţi ocazia să vă lămuresc. (…) În primul rând, suma colectată …vă transmit imediat de la ministerul de Finanţe”, informează Mediafax.

El a ţinut să precizeze că supra-acciza nu a avut impact asupra preţului la carburant, argumentând cu faptul că ”azi, preţurile la carburant sunt mai mici decât înainte de introducerea accizei”.

Ponta a spus că din suma colectată din acciza suplimentară se cofinanţează atât proiectele europene de infrastructură, precum şi lucrările de infrastructură, de întreţinere şi de construcţie din fonduri bugetare, întrucât fondurile puse la dispoziţia României din programe structurale şi de coeziune nu acoperă decât în mică măsură necesităţile de infrastructură ale României.

În ceea ce priveşte kilometrii de autostradă făcuţi în baza acestei supra-accize, Ponta a dat exemplul repornirii autostrăzii Transilvania, începută în acest an.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă